Bloggers - Let's camp
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

Fietsreis door Latijns-Amerika, Iris Deckers

Na enkele jaren wonen en werken in verschillende Afrikaanse en Pacifische landen, besloot Iris drie jaar geleden om er op uit te trekken, het avontuur tegemoet. Een jaar lang reisde ze met de rugzak van Iran naar Japan.

 

Een prachtige ervaring die haar deed dromen van meer avontuur, meer contact met de lokale bevolking, meer prachtige natuur en een nog groter gevoel van vrijheid. En dus koos ze voor de fiets en reisde gedurende anderhalf jaar en zonder veel plannen 20.000 km van Mexico naar Argentinië.

 

Onderweg kampeerde ze op adembenemende plekken, genoot ze van mooie vriendschappen en dompelde ze zich helemaal onder in de lokale culturen. Momenteel zet Iris haar fietsavonturen verder in Europa en staat de kilometerteller op 30.000 km.

 

Binnenkort is ze in België en deelt ze met veel enthousiasme de ervaringen die ze opdeed tijdens haar fietsreis in Latijns-Amerika.

Je leven terug oppikken na een scheiding is allesbehalve evident. Karen heeft na een moeilijke periode beslist om haar job op te zeggen en om solo de wereld in te trekken.

 

Net terug van 6 maanden Australië en Nieuw-Zeeland wilt ze vooral mensen overtuigen om hun droom te volgen en dat reizen therapeutisch kan werken. Als kind heeft ze 2 jaar in Abu Dhabi gewoond en ondertussen is ze bijna op elk continent geweest (met uitzondering Zuid-Amerika). Ze heeft een voorliefde voor het Midden-Oosten en Oceanië. Karen legt vooral de klemtoon op duurzaam, budgetvriendelijk, avontuurlijk en veilig reizen.

 

Zeker voor mensen die denken er alleen op uit te trekken, maar evengoed voor andere avontuurlijke zielen. Ze wil mensen ervan overtuigen om uit je comfortzone te komen en te springen. Haar blog en vlog geeft een eerlijke weergave mee van de moeilijke periodes in haar leven tot het uiteindelijk beslissen om er alleen op uit te trekken.

 

Ben je een avontuurlijke ziel die niet van het massatoerisme houdt maar wel van 4×4 rijden, kamperen en off-road adventures dan ben je bij haar aan het juiste adres!

Reistebrij, niet het alom gekende typisch Vlaamse dessert. Wel een blog waarop Glenn De Schrijver het beste van zichzelf geeft, om de wereld net dat beetje beter te leren kennen.

 

Sinds 2016 trek hij de wereld rond. Bij de opstart van Reistebrij bezocht hij de basic citytripsteden om ook de niet-toeristische plekken in beeld te brengen. Een jaar later gooide hij het roer helemaal om. En zo werd Reistebrij een hele brij aan reizen.

 

Verscholen plekjes ontdekken in eigen land of onze buurlanden. Met de rugzak een maand door Vietnam of Thailand trekken? Geen probleem. ‘And so the adventure begins!’, is dan ook de baseline van Reistebrij.

www.reistebrij.be

Reisjournalisten  Myriam en Werner zijn altijd onderweg. Drie jaar geleden lanceerden ze Dichtbij & Ver weg als een eigen platform om ongestoord over hun reiservaringen te vertellen. Hun missie? Inspireren. Myriam heeft een uitgesproken voorliefde voor Azië, in het bijzonder Thailand en Japan, Werner voor Europa en oenotoerisme. Hun grote passie voor Afrika is de gemene deler. Dichtbij en ver weg dus. Maar ook avontuurlijk en luxueus, altijd benieuwd naar de lokale gastronomie. Hun blog wordt vooral gewaardeerd om de goed geschreven teksten en mooie foto’s

De Roadtrippers of the sun bestaan uit 2 leden, namelijk Sigrid Rijckoort en Bryan Blaes. Sigrid is een dromer, maar ook een perfectionist. Ze houdt van dansen, alle soorten pasta, mooie bloemen en alles wat kleur heeft.  Ze is ook een levensgenieter. Bryan is sportief en een avonturist. Hij houdt van creëren, nieuwe dingen ontdekken en lekker eten. Hij is een leergierig persoon. Sigrid en Bryan zijn soulmates en delen eenzelfde liefde voor reizen en al wat  daarbij komt kijken. Dit jaar maakten ze een reis van 3 maanden doorheen Mexico en Amerika en volgend jaar is Azië aan de beurt. Veel verhalen om te vertellen dus.

Wij zijn Jurgen, Heleen, Yuna (9) en Hanne (8) en zijn een Belgische reisfamilie. Een gewoon gezin, maar met een speciale droom. We willen onze kinderen de wereld tonen en avontuurlijke reizen met hen doen, zelfs al zijn ze nog klein.

 

Samen meer tijd doorbrengen, we plaatsen ervaringen boven het materiële. Na een jaar op reis in 2018-2019, hopen we binnenkort opnieuw te vertrekken voor een full time avontuur.

 

Met onze blog willen we jullie inspireren om jullie dromen na te jagen, welke deze ook zijn. We willen jullie tonen dat je niet hoeft te stoppen met reizen wanneer er kinderen komen.

 

En vooral veel tips en tricks geven, tonen hoe wij het doen en hoe we er ons bij voelen.

Withkidsontheroad is een Belgische reisblog waarin reizen met kinderen centraal staat.

 

Katrien en Ludovic nemen hun achtjarige zoon Bas en vierjarige dochter Elodie mee naar alle uithoeken van de wereld en delen hun avonturen via hun blog en instagram.

 

A.d.h.v. herkenbare teksten en inspirerende foto’s willen ze jonge ouders laten zien dat kinderen alvast geen rem moeten zetten op avontuur, maar willen ze iedereen aansporen om kinderen de wereld te laten zien

“Wat gaan we doen met de kinderen?”, is een vraag die vele ouders zich stellen in de vakantie of in thet weekend. Een vraag waar niet altijd direct een antwoord op komt. Ouders zijn vandaag de dag erg kritisch als het over een uitstap gaat. En terecht! Het lijstje aan eisen voor een uistap neemt ook toe: liefst niet te duur, met nodige voorzieningen voor kleine kinderen, uitdagend voor groot en klein. De zoektocht is niet altijd even gemakkelijk.

 

De facebookpagina ‘ op stap met mama en papa’ probeert hier een leegte op te vullen. Enkele enthousiaste ouders beschrijven hier regelmatig uitjes die ze maakten met hun kinderen. Aangezien zij zelf de uitstappen hebben gedaan , zijn zij de ideale personen om een subjectief verslag te schrijven. Je kan hier dus in alle eerlijkheid lezen waarom een bepaalde plek het bezoeken waard is en waar je rekening mee dient te houden bij je bezoek. De verslagen zijn voldoende gedetailleerd. Het is vooral ook een plek om inspiratie op te doen, want ook minder bekende plaatsen of activiteiten komen aanbod. Het is ook erg fijn om de reacties en meningen van andere ouders te lezen. Nog een bijzondere troef is het feit dat er af een toe kortingscodes worden meegedeeld. Want wie vindt het nu niet fijn om wat te kunnen besparen op uitstappen? Bovendien worden er ook heel regelmatig wedstrijden gehouden waarbij er vrijkaarten voor evenementen te winnen zijn.

 

Kortom een inspirerende pagina vol originele tips voor uitstappen met kinderen

www.viafairtravel.com  is een Engelstalige blog over ethische en duurzame toerisme initiatieven gaande van luxueuze eco lodges en glamping spots, tot outdoor- activiteiten en zelfs vrijwilligersorganisaties in de meest afgelegen gebieden ter wereld. Alle organisaties waarover Via Fair Travel schrijft, zetten zich in voor de ontwikkeling van verantwoord toerisme en voor het welzijn van lokale gemeenschappen en natuur. Je vindt er ook tips over andere inspirerende blogs, vlogs en Instagram accounts.

Kortom, Via Fair Travel is een bron van inspiratie voor iedereen die op een meer verantwoorde en ethische manier wil reizen en  leven – en er steeds veel plezier aan wil beleven ook!